Провеждане на индивидуална дискусия с пациент Кинези и Ароматерапия Индивидуален Подход ПОВЕЧЕ Лого на Теодора Драговска с кон и вградена буква Д и надпис Кинезитерапия и Логопедия Фотография на ароматерапевтичен масаж Кан Терапия Неконвенционална рехабилитация ПОВЕЧЕ Лого на Теодора Драговска с кон и вградена буква Д и надпис Кинезитерапия и Логопедия Дете, което прави упражнения пред таблета Логопед за Родители Практически упражнения за деца в домашни условия РАЗГЛЕДАЙ Лого на Теодора Драговска с кон и вградена буква Д и надпис Кинезитерапия и Логопедия
Кинезитерапия и логопедия
Кинезитерапия и логопедия
Кинезитерапия и логопедия

Рехабилитация на опорно-двигателния апарат

При болки във врата; болки в гърба; периартрит на раменната става, замръзнало рамо; коксартроза; състояние след ендопротезиране на колянна и тазобедрена става; състояние след травматични увреждания на раменния пояс и горен крайник; състояние след травматични увреждания на таза и долен крайник; дискова болест.

Терапия на централната и периферна нервна система

При пареза на лицевия нерв; радикулити; травматични увреди на периферни нерви; състояние след инсулт; множествена склероза.

Нековенционална рехабилитация

За уравновесяване на мускулния дисбаланс; балансиране на центъра на тежестта; премахване на напрежението в меките тъкани и подобряване динамиката на ставите чрез отстраняване на функционалните блокажи; отстраняване на възпалителни процеси; активиране циркулацията на жизнена енергия в човешкото тяло; изграждането на трайни рефлекторни стимули; създаване на етерично маслено депо с цел повишаване на имунитета; постигане на хормонален баланс на база комбинирания подход.

Кинезитерапевт и логопед

През 1990 г. завърших МК „Йорданка Филаретова със специалност „Рехабилитация“, а през 2002 г. се дипломирах като кинезитерапевт в НСА специалност „Кинезитерапия“.  Имам 17 годишен опит като специалист, придобит в неврологичната  към СБАЛ „Св. Наум” и 10 години като старши рехабилитатор в МБАЛ „Токуда болница“. През 2012 г. взех и магистърска степен по „Логопедия“ към СУ „СВ. Климент Охридски“. Като логопед съм практикувала в медицински центрове  „Хирон“ и „Спектър“ . През 2017г.  преминах през обучение по неконвенционална рехабилитация – КАН терапия първа степен. От 2018 г. съм сертифициран Бобат терапевт. Завършила съм курсове по PNF за напреднали 3B, терапевтичен подход при пациенти с инсулт, основан на PNF и Bobath концепция, по постизометрична релаксация, електростимулация, кинезиотейпинг.

+359 89 702 4847

Обади се!

Говорна терапия и рехабилитация

Диагностика и терапия на говорни и езикови нарушения при деца и възрастни

Работа с артикулационни нарушения свързани с неправилното изговаряне на един или повече звукове. Проявява се като пропускане на звук – присъства в речта на децата в периода на проговаряне; заместване – замяна на един звук от друг; изопачаване – изговаряне на несъществуващ звук на мястото на определен труден звук; заекване; дизартрия – цялостно говорно нарушение, при което са засегнати всички компоненти на говора – дишане, фонация, артикулация и прозодика. Терапия при афазия /при възрастни/– придобито нарушение на езиковите функции, в следствие на мозъчна увреда.

 

Дипломи & Сертификати

Теодора Драговска е квалифициран специалист с дългогодишен опит в областта на кинезитерапията и логопедията.

кинезитерапия и логопедия

ул. Св. Осий Кордобски 124
София

РАБОТНО ВРЕМЕ

Пон.-Съб.: 08:45-19:30
Нед.: Почивен ден

ЗА ВРЪЗКА

+359 89 702 4847
info@dragovska.com